In memoriam: Славољуб Милошевић, легенда крушевачког новинарства

Pосле дуге и тешке болести, у Београду је у 74.-ој години преминуо Славољуб Милошевић, познати српски новинар и дугогодишњи директор и главни и одговорни уредник Радио телевизије Крушевац.

Славољуб Милошевић рођен је 1948. године у селу Грабово, код Ражња. У Новинско – издавачком предузећу “Победа и Радио Крушевац” први пут је почео да ради 1972. године, након чега је више година био запослен у Информативној служби Индустрије “14.октобар”. Поново се вратио у НИП “Победа” и Радио Крушевац, где је уз рад завршио Факултет политичких наука. Обављао је уредничке послове, а затим је изабран за директора и главног и одговорног уредника ове медијске куће 1990. године и на тим функцијама остао до 1999.

Од тада до 2001. године радио је као шеф Дописништва РТС-а из Крушевца, а затим оснива Радио телевизију “Рубин” у Крушевцу, у чијем је огранку у Кикинди до завршетка радне каријере и одласка у пензију био директор и главни и одговорни уредник.

Остаће упамћено да је данашња Радио телевизија Крушевац, у периоду када је Славољуб Милошевић био на њеном челу, доживела највећи број успешних трансформација и инвестиција: 1991. године основана је Телевизија Крушевац, као прва у Србији ван Београда, а 1992. године покренут је и Други програм Радио Крушевца.

Такође у његово време изграђени су предајнички системи на Басари, Нерађи и Ђуниском вису, обновљена је и издавачка делатност у оквиру Победе, а формирана је и Победина штампарија. У том периоду у Радио Телевизији Крушевац и Победи запослен је и већи број нових младих људи.

Славољуб Милошевић је у дугогодишњој новинарској каријери добио и више престижних признања, од којих издвајамо најзначајније – награда Заједнице радио станица Србије за најбољу информативну емисију и Плакета Скупштине општине Крушевац.

Славољуб Милошевић иза себе је оставио супругу, ћерку и сина.

Сахрана ће бити обављена у понедељак, у 14.00 сати, на Новом гробљу у Крушевцу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x