“Информатичка олимпијада” одржана у Врњачкој Бањи

Ученици основних школа из Рашког и Расинског округа у врњачкој Гимназији одмеравали су своје знање из информатике. Од укупно 10 школа које су учествовале у пројекту, такмичило се седам екипа са по три такмичара у програмирању WЕБ сајтова. Ово такмичење организовао је Центар за децу и омладину Врњачке Бање, а подржано је од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Техничку подршку у организациији такмичења је пружила Гимназија Врњачка Бања уступањем кабинета за информатику за реализацију такмичења. Информатичко знање ученика који су пристигли из ОШ “Сутјеска” из Рашке, ОШ “Нада Поповић” и “Драгомир Марковић” из Крушевца, “Јован Јовановић Змај” из Бруса, “Аца Алексић” из Александровца, “Живадин Апостоловић” из Трстеника и Основне школе “Младост” из Врњачке Бање, оцењивао је и бодовао Владимир Крагуљац, асистент информатике на Факултету за хотелијерство и туризам. Асистенткиња на такмичењу му је била Марина Чеперковић, професор информатике у Гимназији.

Крагуљац је изразио задовољство показаним знањем учесника такмичења и нагласио да је информатичко знање значајно ако не за будући животни позив младих такмичара, онда за неки додатни посао или хоби.

Четврто место освојила је ОШ “Младост” из Врњаца освојивши 23 бода, следе ученици основних школа из Крушевца, Бруса и Александровца, а ево и састава и резултата првопласираних екипа: треће место (42 поена) освојили су Мина Милојевић, Тадија Роглић и Данило Томовић из ОШ “Сутјеска” из Рашке са професорком Данијелом Милојевић; друго место (44 поена) припало је Луки Живковићу, Ђорђу Милићевићу и Луки Пашићу са професором Душаном Живадиновићем из ОШ “Нада Поповић” из Крушевца, а прва награда припала је Трстеничанима (51 поен) Вељку Ђорђевићу, Александру Симићу и Млађану Симићу чији је професор Владан Чолић из ОШ “Живадин Апостоловић”.

Додела диплома и награда уприличена је у пансиону “Вук” где су такмичари са својим професорима имали организован ручак, а такође су обезбедили и поклон ваучере за наставника. Награде (рачунарска опрема и таблети) најбољим такмичарима уручила је Валентина Крстић, координаторка Центра за децу и омладину која је и најзаслужнија за успешну организацију Информатичке олимпијаде.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1270 + 13 = 1283

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x