Иновација “Домаћински врт” свеукупни победник лесковачке “Роштиљијаде”

Велики успех остварили су ученици Угоститељско – туристичке школе Врњачка Бања на традиционалној 10. по реду “Роштиљијади” у Лесковцу. Ученици четвртог разреда ове средње школе у профилу кулинарски техничар, Анђела Шућуровић и Милан Богдановић, освојили су титулу свеобухватног победника.

Предвођени наставницом куварства Миланком Милосављевић, они су наставили традицију досадашњих генерација које су на бројним такмичењима постизале изузетне резултате и прославили на тај начин своју школу и врњачку општину.

Лепе утиске са “Роштиљијаде” са задовољством нам је пренела Анђела и за њу је, каже, ово било једно лепо искуство, а она и Милан су имали прилике да упознају представнике других угоститељских школа у Србији, али и из Северне Македоније и Бугарске. Лепо су се дружили и осетили су такмичарски дух.

Прво место освојено је за иновацију по избору, Анђела и Милан су припремали “Домаћински врт”, Милан каже да је са Анђелом поделио посао, али су се међусобно допуњавали. Његов задатак је био обрада и термичка припрема меса, а Анђелин поврће и гарнитуре.

Велики успех који су постигли на овом такмичењу води их директно на струковне студије, без полагања пријемних испита.

“Наши ученици су на лесковачкој “Роштиљијади”, у такмичењу мајстора роштиља, показали изузетно знање и умешност, али и колегијалност. Добили су низ комплимената и похвала и Плакету свеукупног победника и потврдили су квалитет и успехе које су до сада постизали ученици наше школе пре њих. Иако су Анђела и Милан имали изузетно кратак припремни период за ово такмичење, успели су и победили и ја им у име свих нас у школи честитам и желим да наставе са успесима и у наредном периоду”, каже Миланка Милисављевић, наставница куварства, која је предводила Анђелу и Милана на лесковачкој “Роштиљијади”.

Она напомиње и да јој је помоћ пружио и колега Немања Милосављевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x