Стопањска “Печенијада” у знаку добре хране и дружења

Под слоганом “Печење спаја људе” у престоници печења, Стопањи, на половини пута од Крушевца до Трстеника, одржана је пета по реду гастрономско – туристичка манифестација “Печењијада 2022”. Организатор, као и претходних година, била је Општина Трстеник и општинска Туристичка организација, а Стопању је посетило неколико хиљада људи.

Након најаве ове манифестације, улицама Стопање продефиловали су фолклорни ансамбли и њихови гости, а затим су наступили локални певачи. Другог дана манифестације посетиоце “Печењијаде” забављала је наша естрадна уметница Снежана Ђуришић, уз оркестар Перице Васића, а затим је, у наставку програма, наступила и музичка група “Трик Фx”.

Трећег дана, у завршници ове гастрономске манифестације, посетиоци су се забављали ревијом хитова у музичкој вечери, наступили су Иван Гавриловић, Вера Матовић, Сара Рељић, Наташа Пешић, група Твинс, Силвија Ђогани, Марко Х јуниор, а до поноћи свирао је Трубачки оркестар “Данијела”.

Осим забаве и разоноде бројним посетиоцима је пружена могућност да посете културно – историјска места и трстеничка виногорја. У главној улици у Стопањи, на за то одређеним местима, пољоипривредници су продавали своје производе, воће, поврће, као и припремљену зимницу, власници печењара и угоститељи су приходовали и задовољни су, а цене печења биле су: јагњеће 2.400,00 динара и прасеће 1.600,00 динара за килограм.

Све у свему, дивна манифестација уз богат и садржајан програм.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x