IV Међународни олдтајмер скуп у Ћићевцу, подсећање на нека прошла времена

Ауто мото друштво “Мерлин Монро” из Ћићевца, под покровитељством општине Ћићевац, организовало је IV Међународни олдтајмер скуп, сада већ традиционалну манифестацију намењену носталгичарима и љубитељима четвороточкаша старијих више деценија.

Олдајмер скуп окупио је на платоу средње Економске школе бројне учеснике, али и све заинтресоване за олдајмере. Учесници су обишли Цркву Светог Саве у Ћићевцу и Манастир Свете Богородице у Мрзеници, а централни део скупа је био дефиле олдајмера, уз обраћање председнице Општине Ћићевац, др Мирјане Кркић, и председнице АМД “Мерлин Монро”, Јелене Николић.

“Због тих неких лепих успомена на нека стара прошла времена трудимо се да очувамо нешто што је традиционално. Живимо у близини града престонице кнеза Лазара, па тако желимо и да сачувамо тај наш православни идентитет, кроз обилазак наше цркве у Ћићевцу и излета до манастира у Мрзеници и да сачувамо то нешто домаћинско што ми имамо у нашој култури, да будемо добри домаћини и да данас угостимо људе из Србије и региона”, наводи Јелена Николић.

Она подсећа да се АМД “Мерлин Монро” сваке године труди да програм буде другачији, богатији и интересантан за све посетиоце, па је тако ове године, у сарадњи са Удружењем “Вилин дом”, али и локалним пекарама и посластичарницама, посетиоцима приказана и кухиња овог краја. Поред тога, организована је и промоција романа крушевачке књижевнице Ане Бербаков, у којима се помињу и олдтајмери.

Јелена Николић истиче и да ово друштво до сада није остварило сарадњу са осталим општинама из окружења и овим путем упутила позив општинама и удружењима љубитеља аутомобила да се, у неком наредном периоду, организује и рели кроз Расински и Поморавски округ.

“Параћин и Ћуприја имају своје олдтајмер клубове, Јагодина још увек не, али могли би да направимо неки рели који би се организовао у Расинском и Поморавском округу, а како би показали да смо ми једна домаћинска нација која има своју културу и има шта да покаже другим људима”, поручила је Јелена Николић, председница АМД “Мерлин Монро”

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x