Обавештење за брачне парове који су склопили брак током 2022. године

Општина Варварин је буџетом за ову годину определила средства у виду финансијске помоћи брачним паровима приликом склапања првог брака током 2022. године, па тим поводом из Општинске управе обавештавају све становнике општине Варварин, који су склопили брачну заједницу, да поднесу захтев на писарници Општинске управе, у Услужном центру општине Варварин.

Захтев је могуће поднети сваког радног дана, од 7 до 15 часова, а услови су да је склопљен први брак, да су супружници млађи од 40 година и да бар један брачни партнер у тренутку склапања брака има пријављено пребивалиште на територији општине Варварин, најмање три године пре склапања брака.

Ако испуњавају све горе наведене услове, брачни парови остварују право на финансијску помоћ у износу од 10.000,00 динара у једнократном износу. Од документације је потребно приложити извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту, очитане или фотокопиране личне карте брачних партнера и фотокопију текућег рачуна на који ће се извршити уплата.

Према подацима које смо добили из Општинске управе, у првих 8 месеци текуће године матичари Матичне службе општине Варварин склопили су укупно 26 бракова.

2 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x