Изборна скупштина СУБНОР-а у Варварину: Задатак решавање статуса и права бораца ослободилачких ратова

У сали Скупштине општине Варварин одржана је изборна скупштина Општинског одбора Савеза удружења бораца народно ослободилачких ратова Србије (СУБНОР) на којој је изабрано ново руководство ове организације која брине о правима бораца.

У складу са новим Статутом конституисани су органи управе који ће ову борачку организацију водити наредне четири године, а за председника ОО СУБНОР Варварин изабран је Драган Чабрић. Потпредседник СУБНОР-а у Варварину је Милан Павловић, један од јунака са Кошара, а за председника Скупштине делегати су изабрали Томислава Благојевића. Секретар СУБНОР-а у наредном мандату биће Радимило Јовановић, а технички секретар Маријана Богдановић.

Окупљене је поздравио заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић одавши признање и захвалност свим борцима ратова, почев од балканских до НАТО агресије 1999. године, на свему што су учинили за одбрану своје отаџбине и поручио да је локална самоуправа отворена за њих и да ће им увек излазити у сусрет, пружати сву помоћ и подршку и помагати колико год је у могућности.

Члан Председништва републичког СУБНОР-а и координатор за југоисточну Србију, пуковник у пензији Анђелко Милићевић подсећа да је ново руководство СУБНОР-а Србије изабрано 18. јуна 2020. године на изборној скупштини одржаној у Соко Бањи, када је донешен и нови Статут, али и промењен назив који је до тада гласио “Савез удружења бораца народно ослободилачких ратова од 1941. до 1945. године” у “Савез удружења бораца народно ослободилачких ратова Србије” чиме су обухваћени Балкански ратови, Први и Други светски рат, сви ратови деведесетих година, закључно са НАТО агресијом 1999. године.

“Основни циљеви СУБНОР-а су, пре свега, да урадимо тачну евиденцију наших бораца који су учествовали у ратовима деведесетих година и у одбрани земље током НАТО агресије, а у складу са Законом о борцима који је ступио на снагу 1. јануара 2021. године, да решавамо њихов статус. Решавање њихових статуса, решавање права бораца преко здравствене заштите, затим запошљавања, школовања деце бораца, до одређених привилегија и попуста за одређене комуналне делатности и услуге, а све у сарадњи са локалном самоуправом”, наглашава пуковник Милићевић.

Руководство СУБНОР-а Србије ради на томе да СУБНОР постане организација од посебног значаја, што значи да постане буџетски корисник, а чиме ће значајно бити решен статус свих бораца и СУБНОР-а као кровне организације, закључује члан Председништва СУБНОР-а Србије, пуковник Анђелко Милићевић.

Изборној скупштини Општинске организације СУБНОР-а у Варварину присуствовали су и председници Градског одбора СУБНОР-а Крушевац Драган Јаковљевић и председница Општинског одбора СУБНОР-а Александровац Катарина Петковић.

 

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x