Изложба “Музејски досије, прича о две потковице” у Музејској збирци у Трстенику

У простору Музејске збирке Народног универзитета у Трстенику отворена је изложба “Музејски досије, прича о две потковице”, ауторке кустосткиње Милице Стојановић, коаутора Ненада Шошића и др Ивана Поповића из Народног Музеја у Смедеревској Паланци – Музеј Паланка. На отварању ове изложбе говорила је академска сликарка Александра Гедеон.

“Изложба представља путовање кроз свет науке и трагање за идентитетом једне жене. Окосницу изложбе чини археолошки материјал који потиче са археолошког налазишта Медведњак и потиче са некрополе из 18 и 19 века”, каже Александра Гедеон. “У проучавању скелетних остатака примењене су архео-радиолошке анализе, помоћу којих се дошло до података о старости индивидуе, која је процењена на око 35 година. Овај изложени материјал, у ствари, пред нашим очима открива причу о жени која је живела у бурним временима у Медведњаку”, додаје Александра Гедеон.

Изложбу је до сада посетио већи број љубитеља ове врсте уметности, ученици трстеничких школа, а они који изложбу нису видели имају прилике да је посете до 17. маја ове године у Музејској збирци Народног универзитета у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x