У Музејској збирци у Трстенику нова изложба: “Вода и климатске промене”

После веома посећене изложбе под називом “Јунаци нашег краја у великом рату” и пре ње одржане промоције књиге “Необјављени радови Тодора М. Бушетића” у Музејској збирци Народног универзитета у Трстенику, у току је нова занимљива изложба под називом “Вода и климатске промене”, која је организована захваљујући Основној школи “Раде Додић” из Милутовца, а која већ дужи низ година има статус “еко школе”.

“Ова изложба је пројекат француског Института у Србији и Амбасадора одрживог развоја и животне средине из Београда. Реализује се као путујући караван кроз Србију и има за циљ развијање свести младих и грађана у широј друштвеној заједници о заштити и очувању најбитнијег ресурса на планети”, каже Јелена Вукчевић, кустос и историчар у Музејској збирци Народног универзитета у Трстенику.

До сада је ову еколошку изложбу, истиче Јелена Вукчевић, посетио велики број грађана, ученика и наставника трстеничких основних школа и средње Техничке школе. Она се овим поводом захваљује свим посетиоцима на интересовању за ову значајну тему која би требала да промени, бар свакодневне, навике и пробуди међу људима и међу децом еколошку свест.

“Ја овом приликом позивам суграђане који нису до сада били на изложби да дођу и посете је, да нам се придруже у борби за очување здраве животне средине”, додаје на крају Јелена Вукчевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x