Изложба различитих предмета у Музејској збирци

Подршку пројекту општине Трстеник, који се односи на обуке особа са инвалидитетом заједно са друштвима особа са посебним потребама, пружило је својим присуством на овој изложби Удружење грађана “Јефимијин вез”, док су изложени предмети плод израда на одржаним креативним радионицама.

“Особама са посебним потребама овакве изложбе много значе, то их јако развесели, урадили су лепе предмете различитих техника, предмете од стакла, пластике, украсне кутије. Штета што немају свој радни простор и да се ти њихови радови могу продати како би били корисни у друштву. Ми смо у Удружењу заиста задовољни што су успели да све ово ураде на радионицама”, каже Драгана Пецић, потпредседница Удружења “Јефимијин вез”.

Изложеним радовима особе са посебним потребама су показале велики таленат. Тим поводом председница удружења “Јефимијин вез” Миланка Бараћ додаје да су чланице Удружења изложиле предмете који недостају на изложби, а то су лонци, вазе и друго.

У Удружењу се чланице баве израдом сувенира, народњих ношњи, све у склопу старих заната који су до сада изазивали велику пажњу љубитеља ове врсте народног стваралаштва. Изложба у Музејској збирци траје десетак дана, а њено отварање обележиле су изворне народне песме у извођењу чланица КУД “Традиција”, док су на изложби додељене и захвалнице заслужним грађанима и институцијама у Трстенику.

Организоване поменуте радионице су посебно важне за интегрисање особа са посебним потребама и треба их чешће подржавати и организовати, рекли су неки од посетилаца изложбе у Музејској збирци у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x