Ускоро електронско пословање у трстеничком Центру за социјални рад

Поред уобичајених свакодневних активности, запослени у Центру за социјални рад у Трстенику додатне активности усмеравају на теренски рад и већ контактирају са председницима Савета Месних заједница у циљу помоћи угроженим мештанима које морају евидентирати и Центру предати спискове таквих лица да би им, с обзиром на предстојећу зиму, била пружена адекватна помоћ.

На слици: директор Центра за социјални рад у Трстенику Драгојло Минић

“Ово је сада веома битно урадити на време, а ја могу похвалити досадашње ангажовање и одзив председника сеоских Месних заједница у односу на претходни период. Апелујем на оне председнике Савета МЗ који нису до сада са нама комуницирали да се јаве са списковима суграђана којима треба помоћ и надам се да ћемо заједно ускоро решити и овај проблем”, каже директор Центра за социјални рад у Трстенику Драгојло Минић.

Поред поменутих активности, у Центру се увелико ради и на увођењу електронског пословања које ће се временом модернизовати тако да ће трстенички Центар бити један од првих Центара у Србији који ће на прави начин спроводити то пословање.

Правник трстеничког Центра за социјални рад Владимир Антић истиче да то значи да ће се крајњем кориснику омогућити да се документација коју прилаже уз захтев сведе на минимум, а да службе између себе потписивањем протокола, односно уговора, дефинишу присутне шифре за овлашћена лица која ће између себе размењивати податке.

“Тако ћемо имати константан увид у документацију која је потребна и тиме ће се направити значајне уштеде у времену и у канцеларисјком материјалу, док би се смањио и поступак, а и права корисницима била би призната у најкраћем року него до сада”, објаснио је ову тематику Антић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x