“Један пакетић – много љубави” и ове године у организацији Црвеног крста Варварин

Поводом обележавања Светског дана људске солидарности, а у оквиру акције “Један пакетић – много љубави”, организација Црвеног крста Варварин и волонтери, ученици Средње школе Варварин, посетили су Дневни боравак Варварин и њиховим корисницима уручили новогодишње пакетиће, саопштено је из Црвеног крста.

“Уједињене нације се, у духу солидарности, ослањају на сарадњу при решавању међународних проблема економске, социјалне, културне и хуманитарне природе. Најсиромашнији заслужују помоћ оних који имају највише те је, у контексту глобализације и растуће неједнакости, неопходно јачање међународне солидарности. Концепт солидарности промовише се као кључан у борби против сиромаштва, за коју је нужна укљученост свих релевантних актера”, подсећају из Црвеног крста.

“На овај дан треба да охрабримо једни друге да и у пракси покажемо солидарност сваког дана кроз различите видове организовања и залагања да помогнемо заједници. Солидарност не зависи само од појединачних активности грађана, већ да она треба да буде једна од вредности на коме је наше друштво засновано. У ово време даривања, Светски дан људске солидарности требао би нас подсетити на оне којима је наша помоћ најпотребнија”, поручују из организације Црвеног крста Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x