Запажени резултати у активностима трстеничког Црвеног крста и волонтера

И ове године Црвени крст у Трстенику обележио је Међународни дан волонтера, чија је мрежа веома развијена, а у овој организацији, према речима секретара трстеничког Црвеног крста Верољуба Миловановића, има тренутно активних око 30 младих волонтера, спремних да учествују у свакој планираној акцији.

Њихов учинак је вишеструк, што су најбоље показали у свим досадашњим акцијама, а овом приликом је са ученицима Основне школе “Живадин Апостоловић” у Трстенику обележен Светски дан здраве хране и Светски дан борбе против сиромаштва.

“Ученици су тим поводом приредили осмишљен програм, приредили су изложбу здраве хране у виду разних фигура од воћа и поврћа што је додатно дало маштовитост овој манифестацији. Волонтери Црвеног крста имали су свој штанд са флајерима, а исто тако организовали смо предавање на тему “Болести зависности” у приватној школи “Ушће” где је предавање одржао др Владан Боћанин, лекар Дома здравља у Трстенику”, наводи Верољуб Миловановић.

После предавања ученицима је приказан филм “Скок”, додаје Миловановић, а ученици су извели кратак скеч на ову тему и тако и они дали свој допринос. Пред крај прошлог месеца волонтери Црвеног крста су одржали веома успешно предавање о толеранцији, са ученицима четвртог разреда Основне школе “Живадин Апостоловић” у Трстенику, а Миловановић најављује још акција и других активности у наредном периоду.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x