“Један пакетић – много љубави” у Варварину

Акција “Један пакетић – много љубави” је традиционална акција Црвеног крста која се реализује непосредно пред новогодишње и божићне празнике. Циљ ове акције је да се уз помоћ донатора прикупе слаткиши, воће и играчке како би се направили новогодишњи пакетићи за децу кориснике народне кухиње.

“Захваљујући донаторима и ученицима Средње школе Варварин и Предшколској установи “Наша радост”, као и локалној самоуправи, прикупљени су слаткиши, воће, украси за јелку, школски прибор, играчке… Наравно, посебно треба истаћи и донаторе који су нам заиста доста помогли у овој акцији и то СТР “Катица”, СТР “Бели” и СТР “Ђукић” из Варварина” наглашава секретар варваринског Црвеног крста Ружица Живановић.

Она истиче да млади волонтери ове хуманитарне организације сортирају прикупљене намирнице и праве новогодишње пакетиће, а затим их дистрибуирају деци према унапред утврђеним критеријумима. “Сваке године обрадујемо малишане из социјално-угрожених породица које живе на територији општине Варварин зато што њима заиста значи сазнање да неко мисли и о њима” додаје Живановић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x