Још један савремени медицински апарат у трстеничком Дому здравља

Локална самоуправа наставља са улагањима и набавкама медицинских апарата и опреме, као и са обогаћивањем возног парка у Служби хитне помоћи трстеничког Дома здравља “Др Сава Станојевић”, а овога пута набављен је савремени апарат за одељење физијатрије, са задовољством нам је рекла др Жаклина Ристић, директорка ове здравствене установе. Стари медицински апарат био је стар 40 година, а вредност новог медицинског апарата је 180 хиљада динара.

“У име свих нас у Дому здравља и, наравно, у име бројних пацијената који користе наше услуге, захваљујем се локалној самоуправи јер нам је у неколико наврата омогућила да набавимо нове медицинске апарате, опрему па и санитетска возила. Стари апарат није био у могућности даље да квалитетно пружа услуге пацијентима, то је, у ствари, парафински казан који је већ активиран у одељењу физијатрије. Наставићемо и даље успешну сарадњу са локалном самоуправом, корак по корак унапређиваћемо квалитет наших услуга кроз набавке нових савремених медицинских апарата, остале неопходне опреме и са обогаћивањем возног парка у Служби Хитне помоћи”, рекла нам је др Жаклина Ристић.

Ефикасност у спровођењу физикалне терапије не зависи само од стручног и квалитетног рада особља, већ и од апаративне технике са којом се ради, додаје др Мирјана Плавшић Чеперковић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације у одељењу физијатрије. Зато је веома важно, истиче она, да је директорка Дома здравља препознала потребе у одељењу и код локалне самоуправе уложила напоре за набавку поменутог медицинског апарата парафинског казана.

Он је нарочито значајан за пацијенте са тешким дегеративним оштећењима периферних нерава, али и за остале пацијенте који долазе на терапије.

“Очекујемо и набавку нове хоризонталне терапије, о томе сам причала пре месец дана и то су четвороћелијске куке. Надам се да ћемо после добијања овог апарата исто тако моћи да унапредимо квалитет наших услуга старијим, али и младим пацијентима који долазе на терапије. Хвала нашој директорки и локалној самоуправи”, додаје на крају др Мирјана Плавшић Ћеперковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
MILICA
MILICA
1 година раније

TI APARATI U MEDICINI MNOGO ZNACE I POMAZU LJUDIMA U DIJAGNOSTICI I LECENJU.nAZALOST SVE VISE SE OSLANJAMO NA NJIH.FOTOKATALITICKI PRECISCIVACI VAZDUHA SU ISTO SVE CESCA POJAVA U ORDINACIJAMA A I KUCAMA.BAS IH NE VOLIM ALI ZNACE

1
0
Ваш коментар на ову вест?x