Камен темељац за изградњу новог “Меркуровог” објекта

У понедељак 16. јула у Врњачкој Бањи председник Републике Србије Александар Вучић поставиће камен темељац за нови објекат Специјалне болнице “Меркур”. Овај велики тренутак за “Меркур”, али и Врњачку Бању, обележиће почетак стварања новог туристичког комплекса какав још не постоји у Бањи.

Подршка од стране државних институција и присуство председника Вучића обележавању почетка изградње указују на значај овог пројекта и за државу Србију.

“Специјална болница “Меркур” у претходној деценији уложила је значајна сопствена средства у модернизацију опреме, постојећих и изградњу нових објеката. Визија даљег развоја ове установе базира се на лидерској позицији не само у земљи, већ и у региону. Да би се то реализовало било је неопходно да се изгради објекат за пружање услуга здравственог туризма највишег нивоа и квалитета, како за домаћег тако и за иностраног, високо платежног и захтевног госта”, каже директор СБ “Меркур” мр. др Дејан Станојевић.

Он истиче да ће укупан смештајни капацитет објекта “Меркур палас” бити 58 луксузних соба и апартмана, док ће укупна површина објекта бити 6.500м2.

“Додатни садржаји укључиће велнес и Спа центар који ће се простирати на 1.000 м2 са отвореним и затвореним базеном, масажама и третманима, фитнес центар, естетску медицину, мултифункционалну салу, медицински блок са комплетном дијагностиком и терапијама, са свим пратећим садржајима једног савременог спа и медицинског центра. Инвестиција изградње објекта “Меркур палас” је вредна око 4 милиона еура и финансираће се делом из сопствених средстава, а делом из кредитних средстава, за шта постоје економска оправданост и неопходне сагласности, тако да ће пословање установе функционисати несметано”, поручује Станојевић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x