150 година организованог туризма у Врњачкој Бањи; Постављен камен темељац за изградњу “Меркур паласа”

На недавно реконструисаном Црквеном брду са водопадом у Врњачкој Бањи одржана је свечаност поводом великог јубилеја, 150 година организованог туризма, а којој је присуствовао и председник Републике Србије Александар Вучић, док је свечаности претходило постављање камена темељца за изградњу “Меркур паласа”, у оквиру Специјалне болнице “Меркур” који су поставили министар здравља Златибор Лончар и директор СБ “Меркур” Дејан Станојевић.

Председник Вучић у Врњачку Бању стигао је у пратњи потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, потпредседника Владе и министра трговине и телекомуникација Расима Љајића, министра рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зорана Ђорђевића, министра здравља др Златибора Лончара, као и других високих званичника, а свечаности је присуствовала и делегација општине Варварин коју су чинили председник општине Војкан Павић и начелница Општинске управе Гордана Петровић.

Организатори су промотивним филмом о Врњачкој Бањи госте упознали са достигнућима током протеклих година када је Врњачка Бања била препуна градилиштима. Ове године Врњачка Бања добија 6 хотела највише категорије, завршена је реконструкција “Променаде”, а улаже се и у Гимназију и Дом здравља. Што се тиче планова за наредни период, планирана је изградња аква парка, терме и Амфитеатра.

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић изјавио је да је све постигнуто уз сарадњу и помоћ Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, који се том приликом и обратио скупу од неколико хиљада људи који су га дочекали на новој Променади.

“Драго ми је што овде видим заједнички напор привредника и државе, што видим нове инвестиције, удружене подухвате да се краљевска титула врати у нашу Бању. Држава је у Врњачку Бању уложила много, десетине милиона евра, у минулих 5 година више него у претходних 50 и наставићемо улагања јер је сасвим јасно да сваки динар уложен у туризам вишеструко вреди”, поручио је председник Александар Вучић.

Председник је нагласио да данас Србија има сигурну касу, смањује се јавни дуг јер “нећу да деци оставимо дугове који су неки претходници оставили нама”.

“Оставићемо им чисту и сигурну будућност. Неће то бити лако јер ћемо се и даље суочавати са онима који ће увек навијати за камен који ми покушавамо да померамо ка врху планине. Ми ћемо га изгурати ма шта они радили, јер вредни и поштени људи увек ће побеђивати оне који желе да точак историје врате назад. Држава ће зато инвестирати у ауто-пут Појате – Прељина који ће спојити Чачак, Краљево, Врњачку Бању, Трстеник, Крушевац и Ћићевац. Ускоро крећемо са тим радовима и брзо ћемо их завршити. Баш као што ће бити урађен и ауто-пут Београд – Чачак, као и од Ниша до граница са Македонијом и Бугарском”, рекао је председник Републике Србије Александар Вучић.

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, на крају свечаности, поклонио је председнику Вучићу монографију “Престонице српског континенталног туризма”, објављену поводом великог јубилеја.

Будући хотел, чија ће изградња коштати око четири милиона евра, простираће се на површини од 6.500 квадратних метара, а садржаће 58 соба и апартмана.

“Меркур Палас” биће намењен за пружање услуга здравственог туризма, те ће у свом комплексу садржати и велнес и Спа центар – са отвореним и затвореним базеном, масажама и третманима, фитнес центар, естетску медицину, мултифункционалну салу, медицински блок са комплетном дијагностиком и терапијама.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x