Постављен камен темељац за изградњу капеле на Новом гробљу у Обрежу

На Новом гробљу у Обрежу председник општине Варварин Војкан Павић и Управног одбора Милан Крстић поставили су камен темељац за изградњу капеле која је од изузетног значаја за мештане. Овај објекат биће површине 264,33 м3, савременог изгледа, а састојаће се од две капеле, сале за ручавање, кухиње, имаће и два мушка и два женска тоалета, као и локал за продавницу свећа и венаца.

Пројекат, са свим грађевинским и употребним дозволама, финансирала је општина Варварин, као и средства у износу од 730.000,00 динара за почетак радова, док ће и мештани, на добровољној бази, донирати средства за изградњу објекта који ће се користити за обављање верских обреда, истакао је председник општине Варварин Војкан Павић.

“Многи су обећавали да ће да изграде капелу, та обећања нису испуњена, ми крећемо са радовима и надамо се да ће објекат бити саграђен на задовољство свих мештана Обрежа”, нагласио је председник Павић

У име Управног одбора обратио се Слободан Михајловић нагласивши да је изградња капеле “озбиљан залогај” како за Општину, тако и за све мештане Обрежа имајући у виду да вредност овог пројекта премашује 11 милиона динара. “Даћемо пример другима и доказаћемо да слога кућу гради”, апострофирао је Михајловић.

Подсетивши да се идеја о овом пројекту јавила још 1999. године, он се осврнуо на чињеницу да су од тада многи обећавали, углавном у предизборном периоду, али да се, до данас, ништа није предузело на реализацији овог пројекта.

“Сваке четврте године, разноразни људи, долазили су овде и она овом истом месту развлачили су пантљике и омеђавали некакву виртуелну зграду, не би ли тиме присвојили неки политички предизборни поен. Нажалост, сваки пут би народ био изигран. Овај пројекат нема никакве везе са предизборном кампањом и политиком, али исто тако морам нагласити и то да ми имамо огромну подршку општине Варварин и одличну сарадњу са локалном самоуправом, пре свега захваљујући члану Општинског већа Ивану Арсићу, човеку који нам је заправо карика са споменутим органима власти и који се заједно са нама бори да се овај пројекат реализује”, нагласио је Михајловић.

Члан Општинског већа Иван Арсић, упутивши захвалност локалној самоуправи на челу са председником Павићем, оценио је да је овај објекат од велике важности за мештане Обрежа, за одржавање верских обреда, зато што многи немају услове код својих кућа како би те обреде одржавали.

“Изградња капеле увек је била мртво слово на папиру, сви су то обећавали сваке четврте године пред изборе, али никад нису почињали са радовима. Ово није део изборне кампање, као што многи мисле, ово је добра воља локалне самоуправе и мештана Обрежа. Желимо да истрајемо у томе и да објекат завршимо у што краћем року уз помоћ добрих људи и уз помоћ општине Варварин”, рекао је Арсић.

Темеље објекта, који ће се користити за обављање верских обреда, освештали су свештеници Српске православне цркве, Архијерејски намесник темнићки, протојереј – ставрофор Ђорђе Марјановић и парох горњокатунски, протојереј Бобан Поповић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x