Канцеларија Фондације за српски народ и државу отворена у Крушевцу

У Крушевцу је отворена канцеларија Фондације за српски народ и државу, а отварању је присуствовао председник Српске напредне странке Александар Вучић на чију је иницијативу фондација основана крајем 2019. године.

На свечаности поводом отварања Канцеларије додељене су награде студентима из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Северне Македоније за есеје на теме “Евроинтергације – Мини шенген и регионална сарадња” и “Изазови и перспективе модерне демократије”.

Директорка Фондације “За српски народ и државу” Бојана Радаковић рекла је да је фондација настала као резултат визије председника Александра Вучића и да су неговање традиције и српског културног наслеђа, научноистраживачке и издавачке делатности, сарадња са сродним организацијама у свету и едукација младих, задаци које је Вучић ставио пред ту организацију.

Радаковић је навела да у склопу издавачког деловања фондација тромесечно објављује научно теоријски часопис ”Напредак”, чији је први број издат на Видовдан прошле године, као и да је до сада издато 17 брошура на различите теме као што су ”Економска стабилизација Републике Србије” (Синиша Мали), ”Уставно уређење” (проф. др Дарко Голић), ”Положај Срба на Косову и Метохији” (приф. др Урош Шуваковић)…

”Кроз бројне програме едукације које смо до сада провели, прошло је и много полазника Академије младих лидера, а циљ нам је да политички едукујемо младе, помогнемо им да стекну нова знања и вештине из разних области”, рекла је Радаковић.

Прва награда на конкурсу припала је студенткињи Правног факултета у Новом Саду Сари Вучуревић, пореклом из Републике Српске, за рад из области ”Евроинтеграције – Мини шенген и регионална сарадња” и студенткињи Факултета међународних односа и светске политике у Нижњем Новгороду Милени Нашпалић, која је пореклом из Призрена.

Другу награду освојили су студенти Правног факултета у Београду Мирослав Голубовић и Предраг Пијевчевић, а трећа награда припала је студенту Правног факултета Пале (Источно Сарајево) Симеону Петковићу.

О наградама је одлучивао жири који су чинили проф. др Жика Бујуклић, Иван Мркић, проф. др Милица Весковић Анђелковић, проф др. Бранко Ракић и некадашњи дипломата Зоран Миливојевић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x