Карате клуб “Темнић” обележио јубилеј, 5 година од оснивања

Карате клуб “Темнић” почетком јула месеца обележио је 5 година рада и постојања. За то време чланови овог карате клуба у Варварин су донели више од 200 медаља, такмичили се на разним турнирима у Србији и иностранству, а у овом тренутку у клубу тренира више од 20 малишана, наглашава Дражен Богдановић, председник КК “Темнић”.

“За ових 5 година кроз наш клуб прошло је више од 100 деце, тренутно имамо 20 детета који активно тренирају, иза нас су запажени резултати, углавном на турнирима у земљи, гостовали смо и у иностранству и за ових 5 година имамо преко 200 медаља које су наши каратисти освојили”, издваја Богдановић.

У последње 3 године, колико је КК “Темнић” члан Карате федерације Србије, Богдановић наводи да је освојено 8 медаља на Купу Србије, а на првенству Србије пласирало се било 10 такмичара и освојене су 3 медаље. Он додаје и да је млада каратисткиња Зорана Бошковац ове године по други пут номинована за спортисту године.

“Наш клуб је наступао и у иностранству, у сениорској категорији на такмичењу у Словенији учествовао је наш Милан Несторовић где је освојио четврто место”, нагласио је Дражен Богдановић.

Због пандемије изазване корона вирусом и ванредне ситуације и Карате клуб “Темнић“ је паузирао два месеца са тренинзима и такмичењима, а након попуштања мера почело се поново са тренинзима на отвореном.

“Након укидања ванредне ситуације учествовали смо на још неким такмичењима где су наши каратисти поново освајали медаље, али бих желео да похвалим нашу децу која редовно долазе на тренинге, труде се и сад чекамо кад сезона поново крене да наставимо са освајањем медаља”, наглашава Богдановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x