Успешна година за Кошаркашки клуб “Темнић”

Протекла, 2019.година, прекретница је у животу Кошаркашког клуба “Темнић”. За разлику од претходних година, овај клуб доживео је велики број успеха, наглашава председник клуба Дражен Симоновић и подсећа да је КК “Темнић” у претходној сезони освојио сва 4 мини баскет турнира у конкуренцији девојчица, убедљивим скором од 12 победа и 0 пораза, као и такође прво место у Региону Централне Србије у том узрасту.

“У сезони 2019/2020 у узрасту млађих пионирки такмиче се две екипе, “Темнић 1” и “Темнић 2”. Екипа “Темнић 1” је ову сезону у групи Б РКСЦС завршила на првом месту са скором од 5 победа и 1 поразом и изборила пролазак у даље такмичење где ће се борити са екипама из Крагујевца и Смедеревске Паланке за прво место у региону, док је “Темнић 2″, екипа коју чине млађе девојчице, завршио такмичење на четвртом месту”, истиче Симоновић.

Он наглашава да су, први пут у историји, организоване и летње припреме у месту Рожанство на планини Златибор, где су учествовале и девојчице из Ћуприје, Смедеревске Паланке и Јагодине. Са свим девојчицама су радили тренери Предраг Станошевић, Бранко Сајчић, Данијел Јаћимовић, Дражен Симоновић и Весна Ђорђевић, а важно је напоменути и похвалити се чињеницом да су екипе “Систем 1” и “Темнић 1” прваци у својим групама млађих пионирки, док је екипа из Ћуприје првак у конкуренцији пионирки у својој групи, што говори о успеху самих припрема и раду ових тренера.

14. априла 2019. године организован је први у историји Мини баскет турнир у Варварину на коме су учествовале екипе КК “Темнић”, КК “Систем 1”, КК “Систем 2”, КК “Фока” и КК “Плана” и на њему је прво место освојила екипа КК “Темнић”.

30. априла 2019. године одржан је кошаркашки турнир за девојчице у коме су учествовале екипе КК “Темнић 1”, КК “Темнић 2”, КК “Систем”, КК “Багдала” и КК “Ртањ”. Екипа “Темнић 1” освојила је на овом турниру друго, а екипа “Темнић 2” треће место.

04. августа 2019. године КК “Темнић” учестовао је на турниру у баскету за млађе пионирке у Ћуприји, у саставу Јелена Стевановић, Мартина Цветковић, Тамара Миладиновић и Викторија Бекчић и на том турниру је освојено прво место.

“У конкуренцији девојчица 2007. годиште, на првом регионалном тренингу региона Централне Србије, Западне Србије, Републике Српске и Рашко – Косовско Метохијског, који је одржан у Смедеревској Паланци, од 70 кошаркашица учестовале су наше Јелена Стевановић, Кристина Ружић и Сара Богдановић. На наредном тренингу који је одржан у Крагујевцу наш капитен Јелена Стевановић је била у конкуренцији од 40 најбољих, да би својим квалитетом прошла и на трећи тренинг и ушла у 24 најбољих кошаркашица у овим деловима Србије”, наводи председник КК “Темнић” Дражен Симоновић.

Поред наведених турнира, организовано је доста утакмица између дечака и девојчица, као и међусобних утакмица, а и Школа кошарке “Темнић” такође ради са великим успехом тако да тренутно у школи кошарке тренира око 50-так малишана, што је огроман број обзиром на величину наше општине.

“Укратко ове године смо освојили 4 мини баскет турнира, завршили на првом месту у мини баскет лиги Централне Србије, били 3 у другој Регионалној лиги у сезони 2018/2019, у сезони 2019/2020 екипа “Темнић 1″ је на првом месту у групи Б, освојен је баскет турнир у Ћуприји, организовани су многи турнири, дружења са другим екипама, учествовали смо на доста турнира, наша кошаркашица Јелена Стевановић је у најбољих 24 кошаркашица у половини Србије. Све ово показује успех нашег рада и нашег клуба”, издваја Симоновић и најављује да млади варварински кошаркаши у наредној години очекују још висе успеха, више рада и напретка.

“Имамо жељу да још више осавременимо и употпунимо рад наше школе кошарке како би били конкурентни најбољих српским клубовима и да будемо центар женске кошарке у Расинском округу. Али, наравно, не смемо запоставити мушку кошарку где ћемо са нашим дечацима учествовати у такмичењу. Такође бих се захвалио и локалној самоуправи на свој помоћи у функционисању нашег клуба”, поручује Симоновић.

Он се, у име клуба, захвалио деци која тренирају у КК “Темнић” пожелевши им пуно среће, здравља и успеха у новој, 2020. години, као и свим грађанима општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x