Компанија “dm-drogerie markt” покреће “дм инкубатор”

Компанија “dm-drogerie markt”, у склопу подршке малим и средњим предузећима и старт уп компанијама, у циљу унапређења производа или производа у развоју, покренула је пројекат и расписала конкурс “дм инкубатор” за избор минимално 20 аутентичних локалних производа који ће бити позиционирани у свим дм дрогеријама у Србији.

Град Крушевац је један од осам градова на територији Републике Србије у којем ће се организовати промоција наведеног пројекта. У вези са тим АРРРО организује у четвртак 11. октобра 2018. године, са почетком у 10 часова у просторијама Бизнис инкубатор центра, Јасички пут бб, Крушевац, промоцију пројекта на којој ће организатори, домаћини промоције, партнери и носиоци пројекта представити услове, критеријуме, рокове и начин пријављивања на овај конкурс.

Пројекат “дм инкубатор” српским произвођачима пружа могућност да развију свој производ и пласирају га на домаће тржиште кроз ланац “дм” продавница, како би допринела развоју домаће производње и конкурентности домаћих производа на нашем тржишту.

Учешћем у овом пројекту, који се реализује у сарадњи са УСАИД Пројектом за конкурентну привреду, Развојном агенцијом Србије (РАС) и Националним удружењем за развој органске производње “Serbia Organica”, произвођачи из сегмента хране, додатака прехрани или козметике, односно производа за негу и лепоту, стичу могућност да свој производ на најбољи начин представе на домаћем И потенцијално, најзахтевнијим европским тржиштима.

Пријава учесника ће се вршити путем портала www.dm-inkubator.rs, а конкурс је отворен од 1. октобра до 30. новембра 2018. године. По завршетку пријава, следи провера и селекција производа који ће ући у ужи избор, а након тога они одабрани биће део пројекта “дм инкубатор” који представља идеалну прилику њиховим произвођачима да додатно унапреде своје производе кроз програме подршке од стране Организатора и Партнера – саветовања и менторинг добављача, редизајна амбалаже и примене најсавременијих бренд стратегија развоја производа током пројекта.

Финални одабир је у периоду 01. до 30. априла 2019. године, док је проглашење (објављивање информације о победницима) планирано за 01. мај 2019.

По избору аутентичних локалних производа дм ће обезбедити њихово сезонско или трајно пласирање у свим дм продајним објектима у Републици Србији, као и потпуну маркетиншку подршку и промоције одабраних производа кроз дм и екстерне канале оглашавања.

“Наш циљ је да понудимо своје дугогодишње искуство и експертизу на локалном тржишту као и међународни “know-how”. Један од основних критеријума за одабир јесте да производи које произвођачи пријављују садрже сировине пореклом из Србије, као и да до сада нису уврштени у понуду нити једног трговинског или “HORECA” објекта који послује у Србији. Компанија “dm-drogerie markt” доо Србија, као део највећег дрогеријског ланца у Европи, одвојиће истакнуто место на полицама за минимално 20 таквих производа у настојању да подржимо, подстакнемо и у најбољем светлу представимо потенцијал домаће производње”, изјавила је Алеxандра Оливера Корицхи, директор компаније “dm-drogerie markt”.

Одлуку о томе који ће се нови производи наћи на полицама дм-а донеће стручни жири који ће чинити представници свих партнерских организација у пројекту на основу правила и услова конкурса, као и јасно дефинисаних критеријума селекције. Уз то, купци ће избором ових производа приликом куповине директно подржати оснаживање домаће производње и, према властитим потребама и жељама, наставити да креирају понуду дм-а.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x