Концертом у Орашју свечано отворено “Такмичење села општине Варварин”

Прошлогодишњи победник традиционалних “Такмичења села општине Варварин”, Месна заједница Орашје, у недељу је била домаћин свечаног отварања ове традиционалне манифестације која се у општини Варварин организује више од пола века.

У недељу је у Дому културе у Орашју, поред КУД-а “Вук Караџић”, као гост наступио и КУД “Јован Курсула” из Села Варварин, а ове године се, поред Орашја и Села Варварин, такмиче и Месне заједнице Обреж и Бошњане.

“Такмичење села општине Варварин” свечано је отворила председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић захваливши се свим учесницима на очувању традиције и народног стваралаштва.

“У временима када живимо изузетно брзо, у времену савремених технологија, желим да вам се захвалим што радите на очувању традиције и народних обичаја и захваљујући свима вама имамо прилику да се подсетимо народних игара”, поручила је председница општине свечано отворивши традиционалне сусрете села.

Циљ “Такмичења села општине Варварин” је очување обичаја и традиције темнићког краја, етно стваралаштва и фолклора, али и дружење и упознавање младих људи и квалитетно каналисање енергије деце и младих који живе у сеоским срединама.

Жири оцењује постигнуте резултате у прошлој години и то у области инфраструктуре, екологије, образовања, културе, а победник општинског такмичења представљаће општину Варварин на “Такмичењу села Расинског округа”.

Организатор “Такмичења села општине Варварин” је Општинска библиотека Варварин, а покровитељ Општина Варварин. Концерту у Орашју присуствовали су и председник Скупштине општине Варварин Војкан Павић, његова заменица Јелена Весић и помоћник председнице општине Александар Марковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x