У Манастиру Светог Романа одржана манифестација “Сећања на Рајевског”

Поводом обележавања годишњице погибије руског добровољца у Српско – турском рату – пуковника Николаја Николајевича Рајевског, у Манастиру Светог Романа одржана је културна манифестација “Сећања на Рајевског”.

Одржан је помен Н. Н. Рајевском, код његовог гроба, где и данас почива срце великог српског пријатеља, положени су венци и цвеће, а затим је одржан културно уметнички програм “Руско срце на српској земљи”. Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ из Крушевца, традиционално је и ове године, по 14. пут, учествовало у програму, у којем су наступили и песници из КК “Велимир Рајић” из Алексинца, а ученица Јана Милановић из Јасике маестрално је отпевала три прекрасне песме.

Из Алексинца су се представили: Драган Павловић и Слађана Ивановић, а из Крушевца: Богдан Јевтић, Градимир Карајовић, Бобан Дашић (прочитао песму Љубодрага Обрадовића), Милан Марковић Лака, Живомир Миленковић, Митар Стожинић, Боривоје Бора Видојковић, Милосав Ћукић Ћука, Томислав Симић Калпачки, као и Јована Марковић, која је водила програм.

Песничкој манифестацији у Манастиру Светог Романа присуствовали су и представници Центра за науку и културу “Руски дом” – Вичеслав Чарскиј, заменик директора и Олеса Бабјенко, образовни програм.

Присуствовали су и бројни чланови “Бојевог братства”, Удружења српско – руског пријатељства “Православље”, Удружења козака Србије “Православље” из Крушевца, представници села Каоника и гости манастира Свети Роман.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x