Конкурс за пријем у специјалне јединице ВС отворен до 31. јула

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да су Одред војне полиције специјалне намене “Кобре” и 72. бригада за специјалне операције отворили своја врата за све заинтересоване младиће и девојке до 30. година старости, који желе да заслуже место у строју ових елитних једница.

Конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије отворен је до 31. јула ове године, а заинтересовани кандидати детаљне информације о конкурсу за пријем у поменуте јединице могу пронаћи овде. Кандидати који задовоље прописане опште и посебне услове конкурса, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.

Након испуњавања ригорозних здравствених, психолошких и безбедносних критеријума, кандидати ће бити упућени на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза.

Најуспешнији међу њима добиће прилику да ступе у професионалну војну службу у једну од две поменуте специјалне јединице, на одређено време, у трајању од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

На конкурсе се могу пријавити и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку. Почетна плата новопримљених специјалаца који успешно савладају селективну обуку износи 220.000 динара.

Место рада будућих припадника 72. бригаде за специјалне операције је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници Одреда војне полиције специјалне намене “Кобре” радити у Београду. Диманична и изазовна обука, усавршавање и рад са најсавременијом опремом и наоружањем будућност су оних који стану у строј ових елитних састава Војске Србије, додаје се у саопштењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x