Корисници Пројекта желе наставак пружања помоћи

Пројекат помоћи старим, болесним и инвалидним лицима који финансирају општина Трстеник и Национална служба за запошљавање, у трајању од 3 месеца, почео је у августу и завршава се крајем октобра месеца ове године. Спроводи га удружење “Женска иницијатива”, којом успешно координира Весна Вељовић Милосављевић. У пројекат је укључено 10 геронто домаћица које пружају помоћ свакодневно, а налазе се на евиденцији НСЗ у Трстенику.

“Морам да кажем да су наше геронто домаћице, пре почетка пружања помоћи, прошле обуку и добиле сертификате. Током њиховог досадашњег рада нисмо имали проблема, а наши корисници су били задовољни и желели би да се пројекат настави. Ја сам са новинарком и сниматељем РТВ Трстеник посетила неке од корисника са намером да сазнамо какво је њихово мишљење о пројекту и да ли су задовољни услугом геронто домаћице Миланке Ивановић у селу Дубљу код Трстеника, која је заиста радила савесно и одговорно, што су нам потврдили и корисници 4 породице које је редовно обилазила и помагала” каже Весна Вељовић-Милосављевић из удружења “Женска иницијатива” у Трстенику.

“Наши саговорници су били Драгиша Пауновић и Љубинка Ивановић, а у граду смо разговарали са Ружицом Младеновић, која живи сама и помоћ јој је преко потребна. О продужењу пројекта одлучиваће општина, наши спонзори и Национална служба за запошљавање, а ја сам замолила председника општине Трстеник Александра Ћирића да формира тим који ће у сарадњи са Црвеним крстом, Центром за социјални рад, удружењем “Женска иницијатива” и донаторима пронаћи дугорочно решење за ову врсту помоћи бројним корисницима којима је она најпотребнија у још увек тешком и сложеном времену данашњице” рекла је координатор овог Пројекта Весна Вељовић-Милосављевић и изразила наду да ће надлежни пронаћи решење и да ће се пројекат наставити.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x