“Козје уши” и “Мали шеф” на репертоару биоскопа Варварин

У понедељак, 22. маја, на репертоару биоскопа Варварин наћи ће се две пројекције. Варваринска публика моћи ће премијерно да види анимирани филм “Мали шеф”, у 3Д техници, чије пројекције су заказане за 16 и 18 часова, као и најновије домаће филмско остварење “Козје уши” са почетком од 20:00.

Мали шеф је урнебесно универзална прича о томе како долазак нове бебе утиче на породицу, испричана из угла једног непоузданог наратора, маштовитог седмогодишњег Тима. Тим је био центар универзума својих родитеља све до тренутка док се није појави ОН, нови члан њихове породице који носи одело и актовку. Љубоморан на свог новог брата креће у мисију да поврати пажњу својих родитељ и сазнаје да његов брат и није баш обичан дечак.

https://www.youtube.com/watch?v=uSd_NeXrX0E

Најновије остварење домаће кинематографије, филм “Козје уши”, говори о борби за опстанак. Главну јунакињу баба Стојанку, коју је живописно дочарала Горица Поповић, стицајем околности из града и студија, живот је вратио у родно село. Сада, у својим шездесетим годинама, у јужном Банату одгаја унуке, четрнаестогодишњу Софију и осмогодишњег Стевана, чији су родитељи отишли у иностранство трбухом за крухом.

Ова дирљива прича прати борбу једне баке са суровом дашањицом и свим притисцима друштва у којем живимо… У филму, као и роману, своје место наћи ће и Стојанкина непрежаљена љубав из младости, сеоски свештеник, ловац, одбегла деца, али и “Битлси”, јер од човека са којим је остала трудна баба Стојанка, као успомену, има само једну поломљену сингл плочу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x