Крушевац домаћин појединачног атлетског првенства Србије

Kрушевац ће у наредна два дана бити домаћин појединачног првенства Србије за сениоре у атлетици. Тим поводом, у Мозаик сали Градске управе у Крушевцу одржана је конференција за новинаре на којој су говорили помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић, директор Атлетског савеза Србије (АСС) Слободан Бранковић и директор такмичења Горан Беговић.

Помоћник градоначелника Предраг Миленковић истакао је добру сарадњу града Крушевца и АСС и напоре које Крушевац улаже како би кроз адекватну инфраструктуру омасовио и приближио спорт најширој популацији. Атлетика као један од базичних спортова треба да се врати на место које заслужује и у том контексту најмодернија атлетска стаза умногоме доприноси тој промоцији.

“У плану је да сваки парк добије и трим стазу како би се на тај начин заокружила целина и могућности што масовнијег рекреативног бављења атлетиком”, истакао је Миленковић.

Директор АСС Слободан Бранковић говорио је о заједнички реализованим пројектима Министарства спорта, Атлетског савеза и Крушевца, напоменувши да се све инвестиције враћају кроз добре професионалне спортске резултате и што боље искоришћење спортских објеката и терена од стране грађанства.

Бранковић је најавио и финале ГРАН ПРИЈА (Велике награде Србије) у атлетици, које ће бити одржано у септембру ове године чиме се Крушевац сврстава у велике атлетске центре у земљи, са капацитетом одржавања врхунских спортских такмичења.

У наредна два дана, крушевачки љубитељи “краљице спортова” имаће прилике да уживају у наступу око 250 атлетичара из 60 клубова, који ће се такмичити као скакачи, тркачи и бацачи. Такмичење почиње сутра на Атлетској стази у Крушевцу у 16:00 сати, а комплетну сатницу можете погледати овде.

крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x