Међународни пчеларски етно сајам “Троморавља” одржан по 8. пут у Сталаћу

У Сталаћу је данас одржан 8. Међународни пчеларски етно сајам “Троморавља”, у организацији Пчеларске секције “Шурка” из Сталаћа, а уз подршку Скупштине општине Ћићевац и Друштва пчелара “Др Богољуб Константиновић” из Крушевца. Сајам је свечано отворио председник општине Ћићевац Златан Кркић, док је Миљко Шљивић из Глободера одржао предавање о пчелама и пчеларству.

Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ из Крушевца ове године је подржало ову манифестацију даривањем 10 књига из своје издавачке продукције најмлађим учесницима књижевног и ликовног конкурса Пчеларске секције “Шурка” из Сталаћа, а награде су уручили крушевачки песници Љубодраг Обрадовић и Мирослав Мића Живановић.

Пре, односно после манифестације, крушевачки песници су заједно са Боривојем Бором Видојковићем, књижевником из Ћићевца, посетили кулу Тодора од Сталаћа и место Саставци, где се спајају Јужна и Западна Морава и чине Велику Мораву. Пао је и договор да се на месту Саставци одржи једна песничка манифестација током лета 2017. године, најавили су из Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ.

Извор: ПоезијаСРБ

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x