Пољопривредни сајам у Стопањи прерастао у међународни

Насељено место Стопања, после успешно организоване манифестације “Печењијада 2018”, било је домаћин и 13-ог по реду Пољопривредног сајма који је окупио 127 излагача који су на својим штандовима изложили семенску робу, заштитна средства и расадни материјал, а по први пут је била изложена и механизација.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић истакао је велики значај сајма за трстеничку општину и шире истакавши да локална самоуправа чини велике напоре да се ова област унапређује и нагласивши да ће општина Трстеник увек помоћи пољопривредницима кроз субвенције да се успешно реализују планирани послови.

Пољопривредни сајам у Стопањи свечано је отворио Велимир Станојевић, државни секретар у Министарству пољопривреде,шумарства и водопривреде који је поручио да је ово прилика да Министарство представи своје мере у овој и наредној години.

“Републички буџет ће наредне године располагати са још већим подстицајним средствима за наше пољопривредне произвођаче, а циљ нам је обнављање механизације, сточног фонда, прерађивачких капацитета. Ми смо до сада располагали само са националним средствима, ове године су на располагању и средства из Фондова Европске уније и надамо се добрим резултатима у будућности”, рекао је тим поводом Велимир Станојевић.

Задружни савез Србије помаже одржавање Сајма у Стопањи, а тако ће бити и даље, рекао нам је Никола Мијајловић, директор Међународног сајма Србије и додао да је до сада у Србији формирано преко 320 нових задруга.

Опште удружење предузетника из Трстеника било је међу бројним излагачима, а Милорад Пантић, председник овог удружења, каже да је овај Сајам прерастао у Међународни где су посетиоци могли да виде и део производа трстеничких предузетника.

“На нивоу ове општине има око 1.600 привредних субјеката, а поред излагача семенске робе и заштитних средстава и механизације за пољопривреднике су организована и стручна предавања”, додао је на крају Милорад Пантић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x