“Михољски сусрети села 2022”: “Игре без граница” у Доњем Крчину

Општина Варварин наставила је са реализацијом програма “Михољски сусрети села 2022”, а последња у низу активности је реализација “Игара без граница” у дворишту ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину. Овај програм је подржан од стране Министарства за бригу о селу и организује се у свим школама на сеоском подручју у општини Варварин.

Заменица председника Скупштине општине Варварин Јелена Весић оцењује да је итересовање малишана за ове активности велико исткавши задовољство чињеницом да су учешће узеле све основне школе из темнићког краја. Она је подсетила и да су током протекле недеље “Игре без граница” организоване у ОШ “Мирко Томић” у Обрежу, али и турнир у кошарци у Хали спортова Спортског центра “Темнић” у Варварину.

“Већ другу годину заредом организујемо “Путујући караван” и “Игре без граница”, радо су се одазвала сва деца и сви директори, учитељи и наставници су подржали овај пројекат. Након Обрежа посетили смо и Доњи Крчин и ОШ “Херој Мирко Томић” где у “Играма без граница” учествују сва деца из матичне школе у Доњем Крчину, као и из свих подручних одељења, из Пајковца, Тољевца, Горњег Крчина, Мале Крушевице, Маренова, Парцана и Залоговца”, рекла нам је Јелена Весић.

Поред “Путујућег каравана” и “Игара без граница”, кроз пројекат “Михољски сусрети села 2022” организовани су и ликовни и литерарни, али и филмски конкурс који ће бити реализовани у наредном периоду. Следећа дестинација је Залоговац где ће “Игре без граница” бити одржане у понедељак, 31. октобра.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x