Милан Зајић победник Петог рапид турнира “Рокада Варварин 2022”

У ресторану Спортског центра “Темнић”, у организацији Шаховског клуба Рокада, а под покровитељством општине Варварин, одржан је Пети рапид турнир “Рокада Варварин 2022” који је окупио 48 такмичара. Турнир је иначе међународног карактера, сваке године у њему учествују и шахисти из иностранства, а ове године такмичио се и представник италијанског Шаховског савеза, Алехандар Опачић.

Турнир је свечано отворио и први потез повукао заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић, а победник турнира је велемајстор Милан Зајић из Крушевца. Милановић је изразио задовољство великим бројем шахиста који су учешће узели на Петом рапид турниру “Рокада Варварин 2022” пожелевши им лепо и пријатно дружење и да најбољи победи.

Председник Шах клуба “Рокада” Иван Јовановић подсетио је да се турнир организује у континуитету већ пет година заредом, чак и у времену пандемије корона вируса. Он се захвалио учесницима на одличном одзиву и пожелео им доста успеха на шаховском пољу.

Теодора Климента из Фондације “Хумана срца” истакла је да је циљ ове Фондације унапређење и побољшање услова живота људи кроз укључивање деце и младих, а како би их подстакли на очување традиционалних вредности и бављење спортом.

“Повећавањем квалитета живота људи и давајући им могућност да се развијају и да учествују у квалитетним садржајима заједно доприносимо очувању и опстанку села и мањих варошица, а у налету миграција ка већим градовима широм Србије и зато је наше учешће јако драгоцено на оваквим догађјима”, нагласила је Теодора Климента.

Генерални спонзори Петог рапид турнира “Рокада Варварин 2022” били су фабрика пелета “Sparrow” из Варварина и Фондација “Хумана срца” из Београда.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x