Министар Александар Мартиновић у Крушевцу: Неопходно повећати сточни фонд

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Александар Мартиновић посетио је пољопривредно газдинство Мирка Бркића у крушевачком селу Велики Шиљеговац, које се бави млечним говедарством.

Мартиновић је истакао да је Србији неопходно повећање сточног фонда, додавши да су нашој земљи данас, захваљући државној политици, отворена тржишта Европске уније, Евроазије, Кине, Турске, а ускоро и Египта.

Према његовим речима, задатак државе и произвођача, али и реномираних института, јесте да изношењем идеја и сугестија, заједно осмисле начин и нове мере како да се додатно ојача сточарство, као и друге пољопривредне делатности, јер ће на тај начин бити подигнути укупни капацитети домаће пољопривреде и привреде.

Министар је навео и да су сугестије, које је добио од домаћина Бркића, значајне, јер је он пример како српски произвођач види аграрну политику, при чему је истакао важност непосредне комуникације са пољопривредницима.

Мартиновић, који је у Крушевцу присуствовао обележавању Видовдана и 635-годишњице Боја на Косову, обишао је и компанију “Рубин” која наредне године обележава 70 година постојања.

Он је, такође, посетио и корпорацију “Трајал”, једну од највећих српских компанија, са чијим је представницима разговарао о даљем развоју аутоматизације система противградне заштите у Србији са системом раног јављања.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x