Министар Момировић у Крушевцу: Обезбеђена средства за аеродром и депонију

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је данас да је Влада за наредну годину определила средства за реализацију неколико пројеката у Крушевцу, пре свега за аеродром Росуље и нову депонију.

Момировић је, након разговора са градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић, прецизирао да ће са приближно 300 милиона динара бити финансирана узлетно-слетна писта дужине 830 метара и ограда око аеродрома.

“Са тим инвестицијама ћемо у будућности позиционирати аеродром тако да га можемо развијати до међународног нивоа”, објаснио је он и додао да писта неће моћи да прими велике авионе, али ће омогућити даљи развој ове зрачне луке.

Министар је подсетио на то да су раније инвестирана 24 милиона евра у постројење за прераду отпадних вода и изграђено 60 километара канализационих колектора, оценивши да је по технологији овог постројења Крушевац лидер у региону.

Палуровић је предочила да је поменуто постројење већ у пробном раду и да има немерљив значај за град и заштиту животне средине.

Према њеним речима, овај погон прикупља све отпадне воде са територије читавог града и приградских насеља, уз могућност да се убудуће на њега прикључе и околна села.

Саговорници су, као следећи велики пројекат на коме ће се радити, најавили изградњу нове депоније за примање и прераду чврстог отпада на локацији Срње.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x