Министар одбране Александар Вулин посетио касарну “Цар Лазар”

Министар одбране Александар Вулин обишао је у петак крушевачки гарнизон “Цар Лазар” где се упознао са актуелном ситуацијом и радом ове еминентне војне установе. Том приликом министар Вулин разговарао је са градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић, начелником Расинског управног округа Браниславом Весићем, командантом Гарнизона пуковником Ненадом Зафировићем, замеником начелника кабинета Министарства одбране пуковником Синишом Кресовићем и другим представницима војске о плановима Министарства и будућој сарадњи са локалном самоуправом.

Пуковник Ненад Зафировић информисао је Министра о стању Гарнизона, капацитетима, мисијом и наменом јединица, текућим и тежишним задацима у овој години, а након разговора са градоначелницом Палуровић, начелником Округа и представницима Војске, министар Вулин је обишао Центар АБХО, Спомен собу и Центар за обуку логистике где је у разговору са надлежнима упознат са могућностима и искоришћеношћу ових капацитета. Такође, информисан је о потребама у циљу побољшања рада ових организационих сегмената у оквиру Гарнизона.

Тренутно је у Центру АБХО и 15-ак полазника курса, односно чланова тима за помоћ и подршку у случају употребе хемијског оружја. Они су приликом сусрета са Министром истакли задовољство условима за рад и подршком запослених.

После обиласка Гарнизона, у изјави за медије, градоначелница Јасмина Палуровић говорила је о изузетној сарадњи локалне самоуправе и Војске. Та сарадња била је од посебног значаја у ванредним ситуацијама (поплаве и др. временске непогоде) када је помоћ Војске била непроцењива.

Командант Гарнизона пуковник Ненад Зафировић подсетио је на  референце ове војне Установе које је чине комплексном и специфичном. Он је нагласио повећано интересовање кандидата за обављање војних служби што говори о поверењу народа и професионалној атрактивности позива.

На нивоу међународне сарадње посебан је значај Центра за АБХО као врхунске образовне инстутуције, истакао је Зафировић.

“Град Крушевац и Расински округ воли војску. Велики је одзив обвезника са ових простора који се одазивају на све позиве било да су вежбе, обуке или резерва у питању. И Војска то враћа. Делује кад год је потребно у невољи, али учествује и у лепим обележавањима… Регионални центар АБХО признат је у међународним војним круговима, стручно и кадровски и потрудићемо се да га још више унапредимо”, истакао је министар Вулин.

Ове године Министарство одбране планира пре свега активности на повећању борбене готовости, побољшању обука и припрема, физичкој спремности војника, али и проширењу капацитета војних објеката.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x