Министар Горан Триван о актуелним еколошким питањима са представницима општина Александровац, Прибој и Горњи Милановац

Министар заштите животне средине Горан Триван одржао је данас одвојене састанке са представницима општина Александровац, Прибој и Горњи Милановац, на којима су у отвореној и радној атмосфери разматрана најзначајнија актуелна питања заштите животне средине у овим локалним заједницама.

О највећим еколошким проблемима ових општина, са министром Триваном разговарале су делегације општинских руководстава које су предводили Југослав Стајковац, председник општине Александровац, Лазар Рвовић, председник Општине Прибој и Лазар Николић, председник Скупштине општине Горњи Милановац.

Посебно су издвојена питања прераде чврстог отпада и изградње постројења за прераду отпадних вода на територији ових општина.

“Локалне самоуправе немају средстава за израду пројектно-техничке документације за изградњу пречистача отпадних вода, јер су то трошкови који превазилазе укупне општинске буџете, и ту им је неопходна снажна подршка државе”, истакао је овим поводом министар Триван.

“Министарство заштите животне средине ће помоћи локалним самоуправама у овим питањима, али и у успостављању комуникације са другим републичким органима у решавању проблема који нису у надлежности Министарства, али се тичу заштите животне средине”, додао је Триван.

Министар је, указујући на значај решавања еколошких проблема у локалним срединама, посебно нагласио да од упорности и агилности општина ће зависити брзина реализације пројеката.

Извор: МЗЖС

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x