Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио општину Трстеник, честитке председнику општине и похвала Канцеларији за младе

Током своје редовне посете Трстенику, министар омладине и спорта Вања Удовичић и државни секретари у Министарству Предраг Перуничић и Дарко Станић, у пратњи домаћина, председника општине Трстеник Александра Ћирића и његових сарадника, обишли су Спортски центар, халу спортова и базене где су се упознали са актуелном ситуацијом и стањем терена и објеката.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић упознао је министра и његове сараднике са ситуацијом у области спорта на подручју трстеничке општине. Приликом обиласка спортске хале председник Ћирић је рекао да је на хали саниран кров који је прокишњавао, промењен је паркет и столице у гледалишту. Реконструкцију крова и промену пода финансирало је Министарство омладине и спорта износом од 53.395 евра. док је општина Трстеник финансирала промену столица и обезбедила кречење целокупног простора.

“Ова реконструисана спортска хала може да парира многим халама у Србији, у њој се могу организовати значајна такмичења, може исто тако да послужи за припреме наших спортиста и екипа, али и као туристички центар може угостити и спортисте из региона. Циљ је свакако да се направи озбиљан искорак у побољшању услова за омладину и спорт, не само у Трстенику него и у околним селима трстеничке општине”, рекао је министар Удовичић.

Он је честитао председнику општине Трстеник јер је у први план ставио управо развој омладине и спорта за шта је из општинског буџета издвојено 5,7 одсто средстава, што је изнад републичког просека. Министар Удовичић је похвалио и досадашње активности Канцеларије за младе општине Трстеник која је у сарадњи са Министарством учествовала у изради Акционог плана који је истекао ове године.

“Наша је жеља и циљ да млади који заврше средњу школу остану да живе и оснивају своје породице у овој средини, да не трче за образовањем и другим достигнућима већ да у овој средини имају све потребне услове”, додао је министар Удовичић.

Председник општине Трстеник захвалио је министру и његовим сарадницима на посети, разумевању и помоћи која је до сада пружана у нади да ће се наставити и у наредном периоду.

“Општина Трстеник је уз помоћ Министарства више пута улагала у игралишта, терене, да би се младима створили што бољи услови за одрастање, да им се створе здраве навике, а тиме и здраво друштво. Замолили смо министра Вању Удовичића да нам помогну у неким будућим пројектима, нарочито у вези наших базена који су дотрајали, а потребан нам је и затворени базен. Као и у другим срединама и код нас је присутан проблем са одласком младих људи, новим пројектима бисмо их мотивисали да овде остану и оснују своје породице”, рекао је Александар Ћирић, председник општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x