Пријем код председника општине Трстеник за кориснике помоћи старим, болесним и инвалидним лицима

Пројекат бриге о старим, болесним и инвалидним лицима, као и самачким домаћинствима на подручју општине Трстеник почела је пре три године на иницијативу Удружења “Женска иницијатива” којим успешно координира Весна Вељовић Милосављевић.

У реализацији овог пројекта учествују Национална служба за запошљавање и локална самоуправа. Велики број ових лица очекују помоћ геронто домаћица, али међутим не може се свима њима изаћи у сусрет. Помоћ се за сада пружа и лицима која нису у систему социјалне заштите.

Весна Вељовић Милосављевић истиче да сва лица која су обишли и која су обухваћена овим пројектом задовољна су пруженим услугама. “Они су, како су нам рекли, највише жељни разговора и дружења. Геронто домаћице им помажу, обезбеђују лекове, организују одласке код лекара, обезбеђују намирнице, почисте кућу и тако”, објашњава она и додаје да у 7 села трстеничке општине, као и у самом граду о 40 старих лица брине 15 геронто домаћица.

“Приоритет нам је тренутно аутомобил којим би геронто домаћице стизале до оних којима је њихова помоћ потребна и како би организовали лакше дружење са њима. Организовали смо за њих и пријем код председника општине Трстеник Александра Ћирића где смо разговарали сви заједно и ја се овом приликом захваљујем председнику Ћирићу који је одвојио времена да нас прими и увери се у наш рад са овим лицима”, каже Весна Вељовић Милосављевић захваливши се исто тако медијима који прате њихове активности.

“Ускоро ћемо организовати пријем, али и обилазак манастира у нашем окружењу за кориснике пројекта помоћи јер на тај начин желимо да им укажемо да нису сами и да их нећемо оставити тек тако да очајавају и мисле о најгорем јер “Лепе речи наших геронто домаћица и гвоздена врата отварају”, поручује координатор “Женске иницијативе” Весна Вељовић Милосављевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x