Суспендовани запослени у Окружном затвору у Крушевцу

Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Владе Републике Србије саопштила је да је суспендовала са посла четири припадника Службе за обезбеђење у Окружном затвору у Крушевцу након установљених пропуста за које се сумња да су довели до бекства два притворена лица 24. априла.

Против запослених ће бити покренут и дисциплински поступак који треба да утврди њихову одговорност за пропусте у раду.

“Одлука о суспензији уследила је након што су припадници Одељења за инспекцију Управе за извршење кривичних санкција обавили ванредни надзор у ОЗ у Крушевцу. Управа је указала на чињеницу да се затвор у Крушевцу налази у центру града и да је изграђен у првој половини прошлог века, тако да је већ неко време у неусловном стању”, наводи се у саопштењу.

Из ових разлога, Управа је још раније предузела активности на измештању овог затвора из централног градског језгра и изградњи новог објекта на другој локацији, за смештај 400 до 500 лица лишених слободе.

“Реч је о врло захтевном процесу који, између осталог, подразумева и експропријацију земљишта, због чега Управа улаже огромне напоре да се све активности на овом пројекту, у сарадњи са Развојном банком Савета Европе, обаве у складу са законом”, стоји у саопштењу Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x