Министарство за бригу о селу расписало конкурс за куповину сеоских кућа

Министарство за бригу о селу расписало је Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом. Сеоска кућа са окућницом, за чију куповину подносиоци пријаве конкуришу, може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, ван градског подручја. Током протекле две године, у општини Варварин осам младих породица добило је свој кров над главом, а нове власнике добиле су напуштене куће у Селу Варварин, Бошњану, Доњем Катуну, Горњем Катуну и Карановцу.

Подносиоци пријаве на јавни конкурс су супружници или ванбрачни партнери, самохрани родитељ и млади пољопривредник/ца који испуњавају све обавезно прописане услове за учешће на јавном конкурсу. Подносиоци пријаве конкуришу заједно са јединицом локалне самоуправе, на чијој територији се налази сеоска кућа са окућницом, коју подносиоци пријаве предлажу приликом конкурисања.

За овај програм издвојено је 500 милиона динара, а циљ је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања. До сада је из овог програма купљена 1631 кућа са окућницом у селима Србије, најповољнија сеоска кућа коштала је 388 хиљада динара, а најскупље су се кретале до максималног дозвољеног износа од 1,2 милиона динара, па се за опредељени износ од 500 милиона очекује куповина још око 500 кућа у селима на територији читаве Републике Србије.

Пријаве трају до 1. новембра ове године, а за више информација и помоћ при конкурсу заинтересовани могу да се јаве у згради Општинске управе Општине Варварин. Детаљи конкурса и потребна докумeнтација налазе се на линку: www.mbs.gov.rs.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Ljiljana
Ljiljana
1 година раније

Ja mislim da je ovo super ideja da se obnove sela i ovako se zemlja prazni i dece sve manje manje .Stvarno treba se osmisle dobre ideje da se mlade porodice vraćaju na selo.Zdravlje je u selu a ne u grad sela treba da se obnove da se omladini pruži šansa za bolji život da oformi institucije u selu kulturni isporcki život.

inbound2880555380575598095.jpg
1
0
Ваш коментар на ову вест?x