Министарство за бригу о селу расписало конкурс за куповину сеоских кућа

Министарство за бригу о селу расписало је јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, за које је из буџета Србије издвојено 500 милиона динара.

На конкурс могу да се јаве држављани Србије, са пребивалиштем на територији Републике Србије, млађи од 45 година и без некретнине у власништву, а држава ће финансирати куповину сеоских кућа са окућницом у вредности до највише 1,2 милиона динара по објекту, саопштено је из министарства.

Рок за подношење пријаве тече од дана објављивања јавног конкурса до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра ове године, док ће се бесповратна средства додељивати, како је истакнуто, по редоследу поднетих пријава.

“Заједно с другим министарствима, радићемо на програмима да младим стручњацима на селу: лекарима, стоматолозима, агрономима, ветеринарима, технолозима… обезбедимо запослење, и да њихова плата у пограничним и брдскопланинским крајевима буде двоструко већа од зарада њихових колега у другим деловима земље”, истакао je министар за бригу о селу Милан Кркобабић поводом Конкурса за доделу празних сеоских кућа са окућницом.

Кркобабић је посебно нагласио да је у рубним и брдскопланинским крајевима Србије, по принципу позитивне дискриминације, неопходно умањити или укинути поједине порезе, доприносе, таксе, што би све заједно допринело нормалном животу и стимулисало људе да остану, а неке из града дођу да живе на селу.

Програм и образац пријаве се могу преузети електронским путем на интернет страници Министарства за бригу о селу www.mbs.gov.rs.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x