“Моравске вечери” у Варварину, гост Андрија Ера Ојданић

И ове године у Варварину биће одржана, већ традиционална, манифестација “Моравске вечери” када ће се уз звуке хармонике на полигону код Средње школе у Варварину орити народна песма и игра. Одржавање ове манифестације заказано је за суботу, 26. август, а према речима председника Савета МЗ Село Варварин Братислава Петровића у јутарњим сатима биће одржано и такмичење риболоваца код сплава у Село Варварину.

“Манифестација “Моравске вечери”, чији је циљ да окупи младе, али и да сачува традицију, почиње у суботу у 08 часова такмичењем риболоваца код сплава у Село Варварину, а у плану је и такмичење у кувању најбоље рибље чорбе. У културно уметничком фолклорном програму који ће бити одржан истог дана са почетком од 20 часова наступиће КУД “Јован Курсула” и још једно гостујуће друштво, а наступиће и виртуоз на хармоници Данијел Драгичевић, као и добро позната звезда наше естраде Андрија Ера Ојданић”, најављује Петровић.

Фото: screenshot yt

Наступ Ере Ојданића пратиће оркестар Ненада Симића из С. Варварина, док се у случају лошег времена манифестација са полигона сели у Халу спортова. Улаз за све посетиоце је бесплатан, а из МЗ Село Варварин позивају све становнике општине Варварин да дођу и својим присуством увеличају ову манифестацију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *