Моравски коридор ауто-пут највиших стандарда у Србији

На Моравском коридору ангажовано је преко 2.500 радника, близу хиљаду јединица механизације и ово је највеће градилиште у Републици Србији, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на траси и потпорном зиду на деоници ауто-пута од Појата до Крушевца, у склопу Моравског коридора.

Министар Момировић истакао је да је поносан на све што је до сада урађено и захвалио се радницима и представницима компаније “Бехтел Енка”.

“Циљ нам је да се радови заврше у предвиђеној динамици и да урадимо нешто о чему нико није могао да сања пре десетак година. Ово је ауто-пут највиших стандарда у овој земљи, најмодернији у Југоисточној Европи и најшири ауто-пут у нашој земљи”, рекао је Момировић.

Са министром Момировићем у обиласку радова били су и директор Коридора Србије Александар Антић, градоначелница Крушевца Јасмина Паруловић, као и представници компаније “Бехтел Енка”.

“На Моравском коридору се веома интезивно ради. Наша очекивања су де ће се у потпуности у наредна два месеца на деоници од Појата до Крушевца завршити сви земљани радови и на потезу од Појата до Макрешана завршити све објекте и у потпуности повезати трасу”, казао је директор Коридора Србије Александар Антић.

Моравски коридор од изузетног је значаја јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца, Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка – Ћићевац, Сталаћ, Варварин, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника.

Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији. Укупна дужина износи 112 километара и обухвата три деонице: Појате – Крушевац (27,8км), Крушевац – Адрани (53,8км), Адрани – Прељина (30,6км).

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x