“МСМ група” данас преузела ИМК “14. октобар”

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас да ће Влада наставити да ради напорно и у партнерству са председником Републике Србије Александром Вучићем, истакавши да је то партнерство посебна снага коју Србија има.

Брнабић је, на свечаности преузимања крушевачке фабрике “14. октобар” од стране словачке “МСМ групе”, која послује у оквиру “Чехословак групе”, истакла да је партнерство између Владе и председника Србије снага свих нас. Према њеним речима, председник Републике Србије је најзаслужнији за то што ће фабрика “14. октобар” поново радити.

“Идемо напред и постижемо успехе и тамо где су многи пре нас одустали да пробају да реше проблеме јер су мислили да су они нерешиви”, рекла је она и додала да је поновно покретање фабрике “14. октобар” показатељ напорног рада и упорности.

Премијерка Брнабић је поручила и да ће она и Влада наставити да долазе у Крушевац, да ће бити изграђене и пуштене у погон нове фабрике и отварана нова радна места, и то не само у том крају, већ широм Србије и додала да се нада да ће извештајем о раду Владе у првих 100 дана, који су данас представљени, грађани бити задовољни.

Преузимању поменуте фабрике присуствовали су и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар привреде Горан Кнежевић.

“Чехословак груп” у свом власништву има више од 40 компанија, међу којима су најпознатије “Татра” и “Авиа”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x