Пољопривредни сајам у Крушевцу најзначајнији агробизнис догађај централне Србије

Крушевац је данас био домаћин јубиларног 10. Пољопривредног сајма чији су организатори били Буџетски фонд за подстицање развоја пољопривреде и Служба за пољопривреду града Крушевца. Крушевачки сајам, на коме је учествовало преко 100 излагача из 14 удружења са територије 11 локалних самоуправа, још једном је показао да са разлогом носи епитет најзначајнијег агробизнис догађаја централне Србије.

Сајам је отворио државни секретар Министарства пољопривреде Жељко Радошевић, а присуствовали су и  помоћник министра у сектору за рурални развој Зоран Јањатовић и помоћник директора за аграрна плаћања Драгослав Милутиновић.

“Крушевац је значајан пољопривредни центар Србије и радује ме податак да је у последњих пар година уложено преко 8 милијарди динара у развој инфраструктуре што итекако доприноси развоју руралног подручја. Уз подршку Министарства, само заједничким напорима можемо постићи циљ за који се сви боримо, а то су што бољи услови живота на селу и останак младих. У том контексту, осмишљен је програм “Подршка младима” за који је већ пристигло око 700 пројеката”, рекао је државни секретар Министарства пољопривреде Жељко Радошевић.

Радошевић је такође истакао развој говедарства као кључни сегмент пољопривреде у коме је већ постигнут помак – заустављање негативног тренда, са већ показаном тенденцијом пораста у овчарству и козарству. Приоритет је  рационално и смислено креирање буџета за наредну годину како би се што више подстакле значајне али и недовољно афирмисане пољопривредне гране.

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић је у свом обраћању рекао пољопривредницима да и даље могу рачунати на давање субвенција, кредитну подршку, помоћ у тржишном позиционирању, истраживачко – развојним пројектима и другим активностима у циљу унапређења њиховог положаја.

У оквиру 10. Пољопривредног сајма одржава се  и 2. Национална изложба приплодних говеда сименталске расе, 17. Регионална изложба у овчарству и козарству, као и Изложба пољопривредних производа, домаће радиности, рукотворина, украсног биља, меда, вина и ракије. У оквиру Етно кутка, бира се најбољи котлић, најлепши славски колач и српско традиционално јело, као и најуређенији сеоски излог.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x