Мурали хероја на зиду старе школе у Медвеђи

У трстеничком селу Медвеђа, на зиду напуштене старе школе саграђене 1827. године, прошле године насликани су мурали погинулих бораца из последњих ратова из околине Трстеника који треба да остану у сећању мештана Медвеђе и околних села.

Саша Милановић, Драган Трошић, Небојша Станичић и Драган Милићевић су ти хероји који су дали своје младе животе у одбрани отаџбине у ратовима деведесетих и на Косову и Метохији. Тим поводом у овом селу обележено је 20 година од НАТО агресије на нашу земљу.

Програм поводом обележавања ове годишњице припремили су ученици ОШ “Љубивоје Бајић”, а помену је присуствовао велики број мештана, ратних хероја са Косова и Метохије и осталих гостију.

Сестричина погинулог хероја Драгана Милићевића из Мијајловца написала је на дан његове погибије на Кошарама дирљиву песму која је прочитана на овом скупу, док је песник из Косова поља Милутин Попадић написао и казивао песму посвећену херојима последњег рата на Косову и Метохији.

Председник удружења “Стара школа” у Медвеђи, професор историје Иван Нешић, каже да су мештани овог и околних села својим присуством одали пошту младим херојима, а тако ће бити и у наредном периоду јер се њихове жртве не смеју никада заборавити.

Саша Милановић (29) из Мијајловца погинуо је 13. маја 1999. године у селу Витак код Србице, Драган Трошић (21) из Медвеђе страдао је у Приштини 14. априла 1999. године, Драган Милићевић (21) из Мијајловца погинуо на Кошарама 11. априла 1999. године, док је Небојша Станичић (24) из Медвеђе погинуо 1991. године у месту Сремска Лаза код Шида.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x