Наставак изградње канализационе мреже у Доњем Катуну

У току су радови на наставку изградње канализационе мреже у Доњем Катуну, што је и било предвиђено буџетом за ову годину, истиче директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић, оценивши да су радови кренули у незгодно време због лошијих временских услова, али се екипе на терену труде да радови буду готови током наредне две недеље.

“Дужина ископа и постављања секундарне мреже је 660 метара, а ради се о цевима ФИ 220. Претходних година у Доњем Катуну је урађен главни вод, а сад је потребно да се и у осталим улицама уради секундарна мрежа”, каже Ракић и најављује да су и за наредну годину предвиђена одређена средства за ове инвестиције.

“Трудимо се да заједно са општином Варварин, свуда тамо где имамо одговарајуће дозволе и пројекте, да ту радимо на изградњи водоводне и канализационе мреже, а и руководство општине пројектује буџет што се тиче тих инвестиција. Надам се да ћемо у наредних пар година завршити комплетну мрежу не само у Доњем Катуну већ и у Село Варварину које такође има дозволу”, објашњава директор ЈКП “Варварин” додавши да општина Варварин тренутно израђује пројекат и за остале месне заједнице.

“Свуда где можемо ми ћемо изводити радове, а и председник општине са својим тимом труди се да одређена средства донесе из Републике како би ови радови били што пре завршени да би наши суграђани на коришћење добили и водоводну и канализациону мрежу јер је то један од предуслова за нормално функционисање свих домаћинстава”, поручује Ракић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x