Настављена акција бесплатних превентивних прегледа у Варварину

Још један круг бесплатних прегледа у Дому здравља “Др Властимир Годић” одржан је данас и, према речима др Јасмине Ракић, директорке варваринског Дома здравља, овим акцијама се полако постиже циљ, а то је да грађани схвате колика је предност превентивних прегледа.

“У данашњој акцији др Живојин Андрејић урадио је 34 ултразвучних прегледа абдомена. Ми смо подржали акцију Министарства здравља, а све због добробити пацијената, а ја користим прилику да јавно похвалим др Андрејића, као и медицинску сестру Далиборку Миловановић и приправницу медицинску сестру Кристину. Наравно, морам напоменути и то да данас у Варварину неких 90 минута није било струје, што је мало и омело рад и смањило број прегледаних пацијената”, наглашава у изјави за Темнић.Инфо директорка др Јасмина Ракић.

“Данас је обављено укупно 34 прегледа, а од тога је прегледано 2 мушкарца и 32 жене. Пацијената са овереном здравственом књижицом било је 23, док је без оверене књижице било 11. Код 3 прегледана пацијента откривене су 2 калкулозе, док је откривена и 1 цистична промена”, истиче др Ракић.

Она додаје и да је интересовање грађана за ове превентивне прегледе велико, док грађанима за бесплатне прегледе није потребна здравствена књижица, а нема ни старосне границе

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x