Настављена акција бесплатних превентивних прегледа

Дом здравља “Др Властимир Годић” у Варварину наставио је са спровођењем акције бесплатних превентивних прегледа за све грађане, а нарочито за оне који немају оверену здравствену књижицу. Ова акција се истовремено спроводи у преко 100 здравствених установа широм Србије, а главни циљ је рана дијагностика и промоција превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу.

Према речима др Јасмине Ракић, директорке варваринског Дома здравља, пета по реду акција превентивних прегледа спроведена је успешно и том приликом је др Живојин Андрејић обавио 36 прегледа ултразвука абдомена, од чега је прегледано 6 мушкараца и 30 жена, док је др Ђорђе Прокић обавио 21 гинеколошки преглед.

мед. сестра Далиборка Миловановић, др Ђорђе Прокић и мед. сестра Зорица Крстић

“У петој по реду акцији превентивних прегледа, чији је циљ рана дијагностика и промоција превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, у нашој здравственој установи је укупно прегледано 45 пацијената, од којих је дванаесторо урадило оба прегледа. Дакле, укупно је обављено 57 прегледа, од чега је било 20 пацијената без оверене здравствене књижице”, истиче др Ракић.

Она наглашава да је у току ове превентивне акције 5 пацијената упућено на даље лечење, али упућује и похвале др Живојину Андрејићу и др Ђорђу Прокићу, као и мед. сестрама Далиборки Миловановић и Зорици Крстић, на веома преданом раду и добро обављеном послу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x