Трстенички Дом здравља организује специјалистичке прегледе за “Дан здравља”

Дом здравља “Др Сава Станојевић” у оганизује у Трстенику, у оквиру “Дана здравља”, специјалистичке прегледе за све заинтересоване грађане трстеничке општине који имају проблема са појединим врстама болести, али и још неоткривене случајеве појединих типова болести.

Према речима директора трстеничког Дома здравља др Радована Поповића, у оквиру поменутих прегледа радиће се мамографија, односно снимање дојки код жена, ултразвук стомака и анализа штотне жлезде. Ове анализе, односно прегледи, радиће се у Крушевцу на секундарном нивоу у болницама.

“Овога пута није потребно мишљење ендокринолога. Процедура је следећа, сви заинтересовани пацијенти који имају неке проблеме са наведеним органима, са дојком, стомаком или штитном жлездом, требају да се јаве свом изабраном лекару који ће их послати код начелнице опште медицине, која прави списак пацијената, који ће затим у недељу, 19. овог месеца, комбијем хитне помоћи бити одвежени у Крушевац у терминима о9:30, затим 11:30 и 13:30 часова, да се дају одређене анализе, док ће се прегледи вршити од 10 до 15 часова”, рекао нам је др Радован Поповић и додао да ће мамографски преглед бити обављен у рентген кабинету, а преглед абдомена у згради опште медицине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x